Alle musthaves voor sporten in de sportschool

De zomer komt eraan en dat betekent dat iedereen weer massaal de sportschool induikt om er goed uit te zien voor de vakantie. Wil jij ook beginnen met fitness om de laatste weekjes voor de vakantie hard te gaan sporten? Dan is een goed begin het halve werk. En een goed begin zijn de juiste kleding en materialen. In deze blog lees je wat de musthaves zijn voor een sporter in de sportschool.

De juiste kleding

Om lekker te kunnen sporten in de sportschool, heb je comfortabele kleding nodig. Wat dit voor jou is, is een beetje afhankelijk van wat voor oefeningen je doet in de sportschool. Doe je bijvoorbeeld veel cardio waarbij je gaat zweten? Dan is het fijn om sportkleding aan te doen met zogenaamde “ventilatie”. Dit zijn luchtige zones op plekken waar je snel transpireert, zoals onder je oksels. Doe je juist veel krachttraining in de sportschool? Dan kun je vaak gewoon kleding aan doen die comfortabel zit en dit hoeft niet perse echte sportkleding te zijn. Zo trekt mijn vriend altijd gewoon een joggingbroek en wit t-shirt aan als hij een korte krachttraining sessie doet in de sportschool. Zorg wel dat deze kleding een beetje luchtig is en dat je er makkelijk in kunt bewegen. Zo draagt mijn vriend graag Alan Red t-shirts van Hemdvoorhem en zijn favoriete joggingbroek van Adidas. 

Handige tools

Er zijn allerlei hulpmiddelen die je sportsessie extra effectief kunnen maken. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld stretch bands. Dit zijn elastieken banden die je oefeningen net een stukje zwaarder kunnen maken. Deze kun je bijvoorbeeld om je bovenbenen doen tijdens het squaten. Je zult zien dat het ineens een stuk zwaarder wordt en de volgende dag net een beetje meer spierpijn hebt. Andere tools die je kunt gebruiken tijdens een workout zijn dumbells, gewichten en een springtouw. 

Goede muziek 

Iets dat denk ik voor bijna iedereen een must is tijdens het sporten, is goede muziek. Zorg dat je muziek op je telefoon hebt staan waar je veel energie van krijgt. Bij het hardlopen helpt het mij altijd om muziek op te zetten met hetzelfde ritme als mijn voetstappen. Bij goede muziek hoort natuurlijk ook iets waarmee je de muziek kan luisteren. Een aanrader is om een koptelefoon of oortjes te kopen die werken via bluetooth. Zo heb je geen draadje dat elke keer in de weg zit tijdens het sporten en hoef je je telefoon ook niet vast te houden.

Geef een reactie