Sportschoenen voor vrouwen

Als je veel sport, is het belangrijk om goede sportschoenen te hebben. Dit is belangrijk voor de gewrichten, botten en spieren zelf. Hebben je schoenen niet voldoende demping? Dan bestaat de kans dat je klachten krijgt bij de schenen of knieƫn. Ga jij snel door je enkel? Dan heb je stevigere schoenen nodig dan een willekeurig ander. Omdat het zo belangrijk is om goede schoenen te dragen tijdens het sporten, besloot ik een blog te wijden hieraan. Meer specifiek voor vrouwen. Dames sneakers zijn vaak mooi ontworpen en vrouwen letten dan ook meer op of de schoenen wel mooi bij een bepaalde broek staan, dan mannen doen. De sportschool is tegenwoordig ook een modehuis geworden, met allerlei speciale sport pakjes en bijpassende accessoires. In deze blog lees je waar je verder op moet letten bij het kopen van sportschoenen, behalve of ze wel mooi zijn of de juiste kleur.

Demping

Ik had het hiervoor al even over demping. Voor degenen die niet weten wat demping is: demping zorgt ervoor dat elke stap die jij neemt niet als een klap voor jouw lichaam voelt. De ‘schok’ van de stap wordt afgezwakt door de demping in de schoenen. Demping is vooral belangrijk bij ren sporten, zoals voetbal, hockey, atletiek en normale hardlopers. Demping kan veel blessures voorkomen. De meest voorkomende blessure voor mensen die schoenen dragen die te weinig demping bevatten, is shin splints. Dat is een ontsteking achter het scheenbeen, veroorzaakt door overbelasting en de schokken van het rennen die niet door de schoenen deels worden opgevangen. Blessures gaan over het algemeen weg na een tijdje rust, maar voorkomen is altijd beter dan genezen! Ben jij geen renner en ben je voornamelijk bezig met gewichten? Dan is demping geen hoge prioriteit voor jou.

Stevig

Voor iedereen die van nature niet de beste houding heeft, snel last heeft van zijn rug of geneigd is om snel door zijn of haar enkel te gaan, is het belangrijk om een sportschoen te hebben die stevig is. Een stevige zool zal ervoor zorgen dat de houding in de rug goed blijft en zal er bovendien voor zorgen dat bepaalde gewrichten of spieren in het lichaam niet overbelast worden. Een goede houding bij het sporten is erg belangrijk, omdat je wel bij oefeningen de juiste delen van het lichaam moet bereiken. Een houding kan dit dwarsbomen, en dus zijn stevige schoenen een must voor iedere gewichtentrainer. Bovendien zal een stevige achterkant van de schoenen – bij de hiel – ervoor zorgen dat iemand met slappe enkels niet gemakkelijk meer door zijn enkel gaat.

Geef een reactie