Een fitte levensstijl bestaat uit meer!

Ieder jaar weer beloven we onszelf en de wereld beter voor onszelf te zorgen. We zullen meer gaan sporten, gezonder eten, en liter aan water wegdrinken. Maar naarmate januari vordert, vervallen we al snel in onze (ongezonde) gewoonten. Nu niet meer! Ik heb dé tips om die gezonde levensstijl vast te houden. Het is immers meer dan enkel een banaan eten zo nu en dan. Lees je mee?

Gezond eten en veel bewegen

Ondanks dat het meer is dan extra water drinken, is het wel heel belangrijk om je lijf fysiek goed te onderhouden door middel van voeding die ondersteunt en door beweging. Maar omdat we niet zo goed weten wat dat inhoudt, kiezen we snel voor de aanpak die we om ons heen en op tv zien. Vol gas aan de fitnessapparaten hangen en alleen nog rauwe groenten eten. Maar dat werkt niet voor iedereen. Sporten is echt leuk maar je moet wel iets vinden dat bij je past. Maak de oefeningen niet te zwaar maar houd het wel uitdagend en kijk online voor inspiratie wat betreft recepten die goed zijn en superlekker. Daar zijn er namelijk heel veel van.

Gelukkig met je dag

Maar zoals ik zei, is een goede levensstijl meer dan enkel eten en beweging. Het heeft ook te maken met de alledaagse dag. Heb je een goed slaapritme, zodat je iedere nacht voldoende rust krijgt? En misschien nog wel belangrijker, ben je blij met hoe je in het leven staat. Ben je blij met waar je woont, de mensen die je ziet en de dingen die je doet? Zo ja, dan ben je al heel ver op weg naar een gezonde levensstijl. Zo niet, dan weet je waar je je het komende jaar op kan richten. Misschien vind je wel een nieuwe baan bij een recruitment bureau of zet je jouw stulpje eindelijk eens te koop.

Een reis zonder bestemming

In onze maatschappij denken we echter dat het geluk zich steeds net om de hoek bevindt en dat er ooit een moment komt dat we daar aankomen. Maar geloof me, dat is niet zo. Het moment is hier en nu. Dat klinkt zweverig maar is het niet. Er zijn maar een paar zekerheden in het leven en één daarvan is dat we hier niet leven uitkomen, dus laten we van de reis, de lessen en al het andere genieten. Iedere dag een beetje meer. Een betere levensstijl kan je je niet wensen.

Geef een reactie