Fit worden met uw viervoeter

Het einde van de zomer is nader, en wellicht heeft u het zomerlichaam alweer teniet gesnackt, of viel het lichaam in eerste instantie al tegen. Om uw gezondheid in balans te houden na de vakantie is het van belang de outdoor work-outs weer op te pakken. Verschillende studies tonen aan dat het makkelijker is om te slagen in uw work-out voornemens wanneer u kunt vertrouwen op een partner. En waar kunt u een betere partner in vinden dan uw hond?

Van yoga tot kajakken, er is een breed scala aan manieren om met uw hond in beweging te blijven, terwijl u op die manier ook de gezondheid van uw hond bevordert.

Type work-outs voor u en uw hond

U denkt misschien dat de variatie al ophoudt by rennen en fietsen met uw hond. Niets is minder waar, er zijn vele opties. Een aantal opties zet ik voor u op een rijtje, maar met een beetje creativiteit is bijna alles mogelijk. Een beetje outdoor hond voelt zich in veel van die situaties fijn.

  • Kajakken
  • Kamperen
  • Roeien
  • Hiking
  • Hardlopen
  • Inline skating
  • Zwemmen
  • Yoga

Het gedrag van uw hond

Het is belangrijk dat uw hond goed getraind is voor sommige activiteiten. Uw hond moet ten alle tijden rustig kunnen blijven, en de focus daar houden waar het belangrijk is. U wilt niet dat uw hond tijdens het hiken er razendsnel vandoor gaat, achter een eekhoorn aan. In principe moet uw hond bekend zijn met de signalen of commandos voor blijven, komen en volgen. Des te gehoorzamer op deze commandos, des te uitdagender uw activiteiten kunnen zijn. Verder moet uw hond goed overweg kunnen met andere dieren en mensen. Dit niet alleen voor het welzijn van uw medemens of wild dier, het is ook belangrijk dat uw hond geen stress ervaart. Vergeet niet dat het een leuke activiteit voor jullie beiden is!

Uw hond als sociale katalysator

Bijna niemand vindt het leuk om te beginnen met een activiteit, of zich aan te sluiten bij een groep waarbij iedereen bekend met elkaar is, behalve de persoon zelf. Men voelt zich al snel het buitenbeentje en dit kan de drempel om een activiteit te beginnen aanzienlijk verhogen. Als het om honden gaat zijn mensen vaak dol-enthusiast om andere hondeneigenaren met soortgelijke interesses te ontmoeten. U heeft direct iets om over te praten, en het enthusiasme van de honden werkt aanstekelijk. Als allerlaatste moet ik u op het hart drukken om uw hond de benodigde outdoor-gear te geven. Net als u heeft een hond na een lange dag last van de verwering, dus denkt u aan producten zoals die van Hurtta.

Geef een reactie