Kom helemaal tot rust in je badkamer

We kennen het allemaal, een rotdag gehad op werk, terug naar huis in de file en thuis even een momentje voor jezelf nodig hebben. Mensen gaan hier verschillend mee om. De een gaat een stuk lopen, de ander sporten en een derde pakt er een goed boek bij. Maar niets is zo fijn als thuis even in bad kunnen duiken en genieten van de warmte en stilte.

Ooit wel eens nagedacht over hoe je dat rustmoment nog beter kan maken? Het soort bad dat je hebt draagt daar bijvoorbeeld aan bij. Hoe beter de sfeer in je badkamer is, hoe beter dat moment voor jezelf wordt.

Daarnaast zijn er nog veel meer redenen om een bad te nemen. Zo is het goed voor de huid. Het verwijderd dode cellen van je lichaam en verminderd ook huidaandoeningen. Een warm bad helpt ook mee aan een goede nacht slaap, wat op zijn beurt het immuunsysteem weer verbeterd. Om nog niet eens te praten voor wat het doet met een ochtendhumeur! Er zijn verschillende soorten baden om in te ontspannen. De een ligt tenslotte liever in bad terwijl de ander rechtop wil zitten. Hieronder bespreek ik ze allemaal.

Ligbaden

Wist je dat! Het is goed voor een mens om tijd liggend in water door te brengen. Dit komt onze stemming ten goede. Dagelijks een bad nemen op blijkt de proefpersonen van een onderzoek aan de Universiteit van Wolverhampton een positief effect te hebben. Het liggen in een warm bad geeft je onderbewust een veilig en ontspannen gevoel omdat het weg heeft van een baarmoeder. Je spieren hebben daarnaast ook de tijd om te ontspannen en de energie kwijt te kunnen. Dat scheelt weer pijnlijke spieren aan het einde van de avond.

Vrijstaande baden

Is een ligbad helemaal voor jou maar wil je het nog net een stukje luxer maken. Neem een vrijstaand bad! Vrijstaande baden zijn er prachtig uit in elke badkamer. Daarnaast scheelt het ook nog als je muren al zijn betegeld. Omdat het bad niet tegen een muur aanstaat hoeven er ook geen tegels verwijderd te worden. Dit zorgt er ook voor dat het plaatsen van een vrijstaand bad vaak goedkoper en sneller is. Een voorwaarde van een vrijstaand bad is wel dat je de ruimte ervoor moet hebben.

Zitbaden

Zitbaden zijn minder ontspannend dan een ligbad, toch is het wel het ideale alternatief bij gebrek aan ruimte voor een ligbad. Niet iedereen beschikt ten slotte over een ruime badkamer waar een bad zomaar inpast.

Hoekbaden

Wil je de ruimte ook zo efficiƫnt mogelijk inrichten? Hoekbaden kunnen meer ruimte overlaten dan normale baden. Afhankelijk van het soort hoekbad kan de ruimte in bad natuurlijk niet altijd fijn zitten, let daar dan ook goed op!

Benieuwd naar voorbeelden van deze soort baden en nog veel meer. Neem eens een kijkje bij baden van Douche Concurrent. Je kunt hier naast alles voor een goed bad, ook terecht voor bijvoorbeeld een stoomcabine. Daar hebben wij wel zin in na een lange dag!

Geef een reactie