Stretch en relax met yoga!

Dat wij in een enorme hectische, stressvolle en drukke wereld leven is wel duidelijk. Dat er van je verwacht wordt dat je iets gister al gedaan hebt is niet een eenmalig voorval en daarnaast moet je 24/7 bereikbaar zijn. Nachtelijke telefoontjes, werk berichten tijdens je vakantie of de vele kilometers aan files. Het leven is zo druk en alles moet zo snel dat we eigenlijk steeds meer vastlopen. Toch is het belangrijk dat je leert jezelf te ontspannen. Want die paar uurtjes slaap die je kunt krijgen moet je pakken, of die paar minuten rust in je hoofd zal je juist meer ruimte geven.

Yoga.

Een manier om dit te doen is om jezelf in te schrijven voor yoga lessen. Het heeft de perfecte balans om je spieren en gewrichten in functionaliteit te verbeteren en het laat je stilstaan in het nu.  Door goede ademhalingstechnieken en de volledige zen atmosfeer zal je merken dat langzamerhand je afdrijft naar een plek van rust. Tijdens de lessen zal je leren luisteren naar je lichaam en zal je merken dat je signalen die het lichaam naar jou afgeeft beter kan waarnemen. Dit zorgt ervoor dat jij op tijd weet wanneer je moet stoppen. Daarnaast hoef je niet per se ontzetten flexibel te zijn of is het gericht op prestatie. Bovendien, wanneer jij je goed in je vel voelt, zal je ook in staat zijn meer te kunnen bereiken.

Eigen ervaring.

Zelf ben ik ook sinds kort begonnen met  yoga. Ik was namelijk zelf opzoek naar de juiste balans om mijn lichaam fit te houden en om mijn mentale gezondheid op de juiste rit te houden. Na vele uren te hebben gemaakt voor mijn baan begon ik te merken dat ik mentaal uitgeput raakte. Ik was niet meer in staat om mezelf op te laden en uit bed komen werd steeds lastiger. Door op internet opzoek te gaan kwam ik op uit op yoga als een hele fijne remedie om je eigen yin en yang te herstellen. Aangezien het mij verder zeker ook leuk leek ben ik hier naar opzoek gegaan in de buurt met de zoekopdracht: “Yoga Zaandam”. Al snel vond ik leuke potentiële plekken. Uiteindelijk heb ik voor een plek gekozen die mij het meest aansprak en die hier ook vooral gespecialiseerd in is. Nu zo een paar weken verder merk ik meteen al vooruitgang. Ik slaap veel beter en gek genoeg krijg ik juist meer energie om nog meer werk te kunnen afronden in minder tijd. Een andere, en zeker leuke bijkomstigheid, is dat ik ook zeker flexibeler ben geworden. Yoga is dus echt een aanrader!

Geef een reactie