Met Lichtere gewichten trainen en toch snel bijkomen in spiermassa ?

 

Anton Luyten

 

Dat kan met de 10X10 training !

10X10 training is een techniek waarbij je 10 herhalingen doet met een gewicht waarmee je de eerste set normaal gezien een twintigtal repetities kunt uitvoeren. Je houdt de rust tussen sets echter heel beperkt ( 20 tot 30 seconden. De eerste setjes zullen vlot verlopen, maar de laatste drie worden een hel en na afloop zal je een echte burn & pump voelen in de spier.

10X10 training pakt specifiek de 2A spiervezels aan (zij die verantwoordelijk zijn voor kracht en uithoudingsvermogen) en meer speciaal de spiervezels die staan voor spieruithoudingsvermogen. Traditionele krachttraining  spreekt vooral de 2B vezels aan verantwoordelijk voor kracht. De meeste bodybuilders kunnen dus nog een pak spiermassa gaan pakken door specifiek die 2A “endurance”te gaan trainen door 10X10.

Hoe 10X10 trainen : Het beste resultaat bekom je door 10x10 te doen op de basisoefening, gevolgd door een tweetal sets van een rekoefening en dan twee sets van een concentratieoefening.

Vind hier een voorbeeld van 10x10 training voor de beenspieren.

Een volledig uitgewerkt voorbeeld van borsttraining vind je hieronder .

Basisoefening : bankdrukken of schuin bankdrukken 10X10 ( rust tussen sets 20 tot 30 seconden) . Uitvoering op dezelfde manier als in de video hierboven.

Rekoefening : Flyes 2X10 ( rust tussen sets 1 minuut).

Concentratie oefening: Cable Crossovers 2X12 ( rust tussen sets 1 minuut).

100% whey van Workout kan je echt enorm helpen om snel bij te komen in spiermassa.

100% Whey

Hoe lang volg je dit programma? De beste resultaten behaal je als je dit programma een maand volgt. Na een maand schakel je dan best over naar een overgangsperiode waarin je de basisoefeningen uitvoert in pyramide , gevolgd door drie sets van 10 in 10X10 stijl .

Bankdrukken  doe je dan drie sets in pyramide 10/8/6 ( minstens een minuut rust), gevolgd door 3 sets van 10 herhalingen met een lichter gewicht en maximum 30 seconden rust .

Vorige artikel
Volgende artikel
Add to Cart Sold Out Compare at Unavailable Your cart is currently empty.

Niet beschikbaar

Uitverkocht