Fitnessboutique
Workout wordt Fitnessboutique!
Surf naar www.fitnessboutique.be en maak kennis met ons uitgebreid gamma.
Gebruik de code WORKOUT en ontvang 10% korting op alle aankopen.
Aanbod geldig tot en met 31 Maart.

Nederlandstalige versie beschikbaar vanaf 9 April.

Fitnessboutique je partner in sportvoeding,fitnessmateriaal en sportkledij!Workout devient Fitnessboutique !
Surfez vers www.fitnessboutique.be et dévouvrez notre offre.
Utlisez le code WORKOUT et recevez 10% de réduction sur vos achats. Offre valable jusqu’au 31 Mars.

Fitnessboutique, votre partenaire en nutrition, appareils et vêtements de sport!
 

Tonijn en fitness: wat je moet weten

JESSE HAARLEMMER

Mensen die in spiermassa willen aankomen eten vaak extra veel tonijn, maar heeft dit wel zin? Wat we in ieder geval wel weten is dat het een goedkoop product met veel proteïne is. Daarbij is tonijn eten niet voldoende: je zult ook hard moeten blijven trainen als je in spiermassa wil aankomen. 

Tonijn en fitness: wat je moet weten

Tonijn: de kip van de zee?

De voedingswaarden van tonijn komen behoorlijk overeen met kipfilet. Het verschil is dat tonijn goede vetten bevat. Deze heb je als gedreven (kracht)sporter veel behoefte aan. In 100 gram tonijn zit 25 gram eiwit. Dit betekent dat het een behoorlijke bron van proteïne is. Wij raden tonijn aan als een goed product voor na je workout. Er zijn echter wel enkele risico's verbonden aan te veel tonijn eten.  

Tonijn kan zorgen voor kwikvergiftiging?

Wanneer je te veel tonijn eet kan dit resulteren in kwikvergiftiging. Dit komt omdat bijna alle voeding uit de zee kwik bevat. Symptomen van kwikvergiftiging zijn onder andere: buikloop, intensief zweten, kwijlen en afwisselende te hoge en te lage bloeddruk.  

Dit klinkt natuurlijk heel heftig maar de risico's van kwikvergiftiging worden overschat. Bijna elke gezonde man kan zonder problemen vier keer per week een blikje tonijn eten. Mocht je echt meer vis of tonijn willen eten: houd dan je inname in de gate! Krijg je symptomen van kwikvergiftiging? Eet simpel gezegd minder vis!

 

Vorige artikel
Volgende artikel