Beef jerky maken in 4 simpele stappen

JESSE HAARLEMMER

Beef jerky wordt door velen als de ideale snack voor krachtsporters gezien. Het is lekker, zit vol met eiwitten, blijft lang houdbaar en is makkelijk mee te nemen. In dit artikel leggen we in het kort uit hoe je beef jerky moet maken.

Proteïneknaller beef jerky

Beef jerky bevat een hoop gunstige voedingswaarden. 30 gram beef jerky bevat maar liefst 9,4 gram proteïne. Verder bevat de ideale snack voor krachtsporters ook veel zink (2,3 gram per 30 gram beef jerky) en natrium.  

Beef jerky maken in 4 stappen

  1. Snijd 300 gram rundvlees (lende of biefstuk) in dunne reepjes van een halve centimeter dik.
  2. Bestrooi de repen vlees met 1 theelepel uienpoeder, een halve theelepel met chilipoeder en 1 theelepel met knoflookpoeder.
  3. Doe het vlees in een bakje en giet er genoeg sojasaus in zodat al het vlees is ondergedompeld. Dek dit bakje af en leg het een nacht in de koelkast.
  4. Dep de repen vlees droog met keukenpapier en leg het 4 tot 5 uur op een bakplaat in de oven op 50 graden°C. Wanneer je oven niet zo laag kan, kun je de ovendeur op een kiertje houden. Op deze manier kan het vocht goed weg en wordt de temperatuur in de oven niet te hoog.  
Vorige artikel
Volgende artikel
Add to Cart Sold Out Compare at Unavailable Your cart is currently empty.

Niet beschikbaar

Uitverkocht