Dessert / vakantie snacks

Jonas Boudet

 

 

De lekkere snack voor de wintervakantie !

Verwen je, zelf en maak  je dadel-ahornsiroop reep

Deze lekkere reep is gemakkelijk zelf te maken en is de ideale snack voor op het werk, na de training of winterwandeling !

 

Ingrediënten

1 3/4 kopje fijn gesneden dadels , 3/4 kopje water ,1/3 kopje ahornsiroop, 1 theelepel geraspte citroen shilfers , 2/3 kopje suiker 1/2 kopje boter, 1 kopje bloem, 1 kopje havermout, 1/4 theelepel bakpoeder 1/4 theelepel zout.

Hoe maak je het?

  • Stap 1

Kook de dadels, water en ahornsiroop in een pan op matig vuur gedurende een 12tal minuten tot een jamachtige massa . Je roert geregeld om aanbakken te vermijden.

  • Stap 2

Oven voorverwarmen tot 200 graden Celsius.

  • Stap 3

Roer de suiker samen met de boter tot  een kneedbare massa. Meng dan de bloem,havermout, bakpoeder en het zout en vermeng die met het suiker-botermengsel.

Druk dan  2 kopjes van dit mengsel op een licht ingevette bakplaat, voeg vervolgens de dadeljam toe en overdek met de rest van het bakmengsel.

Gedurende 20 minuten bakken op 200 graden Celsius en laten afkoelen in de bakslee.

  • Stap 4

Eens koud kunnen die versneden worden in individuele repen en ingepakt worden.

SMAKELIJK

 

Vorige artikel
Volgende artikel
Add to Cart Sold Out Compare at Unavailable Your cart is currently empty.

Niet beschikbaar

Uitverkocht