Gezonde bagel

Op zoek naar een gezond ontbijt? Probeer deze bagel dan eens. 

Anton Luyten

{{aside}}

Ingrediënten

  • 4 sneetjes ongezouten spek; krokant gebakken
  • 4 grote eieren
  • zout en peper, volgens smaak
  • 2 Bagels, gehalveerd
  • 1 cup verse groentes (spinazie, sla, etc.)
  • 1 medium Roma tomaat, fijngesneden
  • 1/2 cup gemalen mozarella of cheddar kaas
  • 1 groene ui, fijngesneden

    {{/aside}}

    {{main-header}}

    Bereiding

    {{/main-header}}

    {{}} 

    1. Doe de bagels in een toaster, of zet ze onder de gril tot ze goudbruin zijn.

    2. Bak het spek in de pan, tot het krokant is. Haal de sneetjes spek uit de pan en leg ze op een stuk keukenrol. Versnipper in kleine stukjes en zet aan de kant.

    3. Klop de eieren door elkaar in een kom. Plaats de pan op een medium hoog vuur. Doe de eieren er in als de pan goed warm is. Bak, al roerend, tot de eieren klaar zijn, in zo’n 3-5 minuten. Haal van het vuur en besprenkel met zout en peper.

    4. Beleg de bagels nu met groentes, fijngesneden tomaat, het roerei en de gemalen kaas. Zet ze vervolgens op een bakplaat.

    5. Plaats de sandwiches gedurende 3-4 minuten onder een voorverwarmde grill, of tot de kaas gesmolten is. Haal uit de oven en besprenkel met de fijngemalen stukjes spek en de gesneden ui. Serveer warm en geniet!
    Vorige artikel
    Volgende artikel
    Add to Cart Sold Out Compare at Unavailable Your cart is currently empty.

    Niet beschikbaar

    Uitverkocht