Maak met dit recept Chinees eten gezond

JESSE HAARLEMMER

Iedereen is dol op Chinees eten, maar er zit nogal wat zout en olie in. We maakten een betere versie van rundvlees met broccoli, zonder aan smaak of spieropbouwende ingrediënten ook maar iets af te doen. Dit gezond gerecht maak je ook nog eens in 15 minuten klaar!

Gezond recept: rundvlees met broccoli (goed voor 4 porties)

2/3 kop natriumarme sojasaus

2 eetlepels honing

2 theelepels sesamolie

2 teentjes knoflook, geperst

2 theelepels verse gember ¼ theelepel vers geplette rode peper vlokken 650 gram bavette rundvlees, in plakken van 2,5 cm gesneden

1 theelepel raapzaadolie

2 ½ kops broccoli roosjes

Fit feit

Als je massa wilt winnen is rundvlees een hoogwaardige bron van proteïne daarvoor. Het bevat daarbovenop ook nog eens ongeveer 4 gram creatine per kilo.

Bereidingswijze

1. Klop sojasaus, honing, sesamolie, knoflook, gember, en rode peper vlokken in een schaal. Plaats het vlees op een plat bord. Giet de helft van de marinade over het vlees. Ongeveer 20 minuten laten marineren. Bewaar het restant van de marinade.

2. Verhit de raapzaadolie in een grote koekenpan met een anti-aanbaklaag of wok op hoog vuur. Haal het vlees uit de marinade en laat het 5 minuten bakken.

3. Voeg de broccoli en resterende marinade toe en roerbak het, niet langer dan 5 minuten of tot de broccoli knapperig gaar is. Dien het rundvleesmengsel op met rijst, indien gewenst. 

Voedingswaarde per portie

449 calorieën | 50 gram eiwit | 16 gram koolhydraten | 28 gram vet

Vorige artikel
Volgende artikel
Add to Cart Sold Out Compare at Unavailable Your cart is currently empty.

Niet beschikbaar

Uitverkocht