Fitnessboutique
Workout wordt Fitnessboutique!
Surf naar www.fitnessboutique.be en maak kennis met ons uitgebreid gamma.
Gebruik de code WORKOUT en ontvang 10% korting op alle aankopen.
Aanbod geldig tot en met 31 Maart.

Nederlandstalige versie beschikbaar vanaf 9 April.

Fitnessboutique je partner in sportvoeding,fitnessmateriaal en sportkledij!Workout devient Fitnessboutique !
Surfez vers www.fitnessboutique.be et dévouvrez notre offre.
Utlisez le code WORKOUT et recevez 10% de réduction sur vos achats. Offre valable jusqu’au 31 Mars.

Fitnessboutique, votre partenaire en nutrition, appareils et vêtements de sport!
 

The Workout Profile: Pieter Coessens

Tijd om Pieter-Jan Coessens te leren kennen. Met unieke interesses van Muay Thai tot Parkour heeft Pieter een waaier aan skills die hij verder wil ontwikkelen. Lees zijn verhaal hier…

Anton Luyten

Als 23 jarige student politieke wetenschappen aan de ULB is Pieter een zelfomschreven ontdekker. “Ik ben een grote ontdekker en dat speelt door in veel elementen; Ik kook ontzettend graag, ik lees veel, ik ben en grote fan van RPG games, ik ben een amateur thee connoisseur/fanaticus...”

Workout Nutrition leerde Pieter kennen toen de Workout shop opende te Brussel op de Chaussée de Charleroi waar hij vlakbij woont.
“Wat mij aantrekt aan Workout Nutrition is de varieteit van het aanbod. De producten bieden mogelijkheden voor iedereen. Zowel voor atleten als mensen die gewoon bewuster met hun gezondheid willen omgaan.”

Pieter heeft een ruime interesse in tal van sporten. “Ik beoefen verschillende sporten maar focus mij rond een selectie: Muay Thai, Parkour, Kracht training in de gym, Hardlopen/Sprint/HIIT Training, Calisthenics...
Maar wat ik vooral het liefst doe, en waarrond mijn volledige training draait zijn Obstacle Courses.” 

“Ik ben nu ongeveer 3 jaar bezig met mijn sport regime naar een hoger niveau te tillen. Ik train ongeveer 5 à 6 keer in de week met sessies van gemiddeld 60 min.”

Bij het trainen is voeding een belangrijke component voor Pieter. Hij vertelt ons ook dat zijn voedingspatroon veel veranderd is tegenover 3 à 4 jaar geleden. “Ik ben vegetariër grotendeels uit filosofische principes. Ik eet 4 kleinere maaltijden gedurende de dag met veel groenten, fruit, peulvruchten, melkproducten, vegetarische alternatieven... en zoveel mogelijk Bio. Per extensie ben ik ook zwaar afgekickt van zowel suiker als vet tot op het punt dat mijn lichaam de stoffen niet meer verdraagt in hoge mate.”

Pieter zweert bij het If It Fits Your Macro’s (IIFYM) principe (ook gekend als Flexibele Dieting) omdat dit het beste aanleunt bij zijn dagelijkse leven en ritme. “De essentie ervan is dat ik een maximaal aantal calorieën voor mijn doel bereken en de desbetreffende proteïnen, vet en koolhydraten percentages aanpas en aanvul tijdens de dag om zo optimaal voeding te benutten.

Phd proteïne poeders en Purasana voedingssupplementen zijn Pieter z’n favorieten. “Phd heeft een geweldig smaakgamma en past perfect in mijn levenstijl. Eveneens Purasana die een beroep doet op de krachten en elementen van de natuur, waarvan ik denk dat het compatibeler is met de manier hoe ons lichaam functioneert.”


Pieter zijn doelen voor de toekomst is vooral het aanhouden van zijn trainingsschema! Over de hele lijn sneller en sterker worden is de boodschap.
Succes Pieter!

Vorige artikel
Volgende artikel